A Kikkoman márka története a 17. századig nyúlik vissza, a japán Noda városába. A város ideális elhelyezkedése az Edo-folyó partján lehetővé tette a nyersanyagok kényelmes elérését és a gyors szállítást a terjeszkedő Edo városba, amelyet ma Tokiónak hívnak. A Kikkoman hamarosan híressé vált természetes módon erjesztett szójaszószáról. Nemsokára a holland kereskedők felfedezték ezt a „fekete aranyat”, és hazavitték Európába. A Kikkoman helye hamar megszilárdult az európai piacon, ahol jelentős díjakat kapott 1873-ban a bécsi Expón és 1881-ben az amszterdami Expón.
A recept azóta is változatlan, mindössze szója, víz, búza és só, illetve egy enzim felhasználásával készül, ami elindítja a több hónapig tartó erjedést. A Kikkoman tradíciókhoz való ragaszkodása, és a türelmes munkája a kulcsa a szójaszószuk megkérdőjelezhetetlenül magas minőségének. A Kikkoman egy valódi értéket képviselő márka, amelynek piros kupakos üvege, mely egyben védjegye is - ikonikussá tette világszerte. Az emberek bármilyen szójaszószra gondolva ezt az üveget képzelik maguk elé.